(Croatian) 1Hive FAQ

FAQ - Česta pitanja

Što je xDAI lanac?

xDai je ime blockchaina i stabilne kriptovalute koja se koristi na lancu. Svaki xDai token vrijedi približno 1 američki dolar.

XDai blockchain je bočni lanac Ethereum blockchaina. Ima ista svojstva kao Ethereum, ali koristi drugačiju metodu kako bi osigurao da su transakcije valjane i dosljedne na svim čvorovima u distribuiranoj mreži.

Trenutno poznate organizacije (zvane validatori) šalju i provjeravaju blokove svakih 5 sekundi.

To znači da se transakcije mogu brzo izvršiti a transakcijske naknade se mogu minimizirati. U bliskoj budućnosti xDai će prijeći na javno zalaganje (public staking) gdje članovi zajednice također mogu biti čvorovi.

Saznajte više

Kako mogu dodati xDAI u svoj Metamask novčanik?

Pogledajte ovaj jednostavan vodič

Što je 1Hive i HONEY token?

1hive je otvorena zajednica, ne trebate tražiti dopuštenje za pridruživanje ili članstvo. Ako vidite nešto za što mislite da bi trebalo poboljšati, možete iznijeti prijedlog za dobivanje Honey tokena i to ostvariti.

Honey također možete zaraditi jednostavnim sudjelovanjem u zajednici na Githubu, Discordu i forumu (vidi Polen), registracijom i polaganjem prava na Honey putem BrightId fauceta ili osiguravanjem likvidnosti na zamjeni Honey tokena i polaganjem svojih LP tokena u saće.

Iako potičemo ljude da preuzmu inicijativu kao pojedinci, također volimo surađivati. Samoorganizirani “rojevi” stvorili su se oko određenih projekata (npr. honeyswap, celeste, gardens) ili radnih područja (npr. dizajn, komunikacije, inženjering). Ako ste tek počeli koristiti 1Hive i želite doprinijeti, dobar način za početak je pronaći roj (swarm) koji vas zanima i pitati kako biste mogli pomoći.

Kako mogu kupiti HNY?

Provjerite ovaj vodič po koracima

Kolika je ukupna zaliha HNY i gdje to mogu provjeriti?

Trenutna ukupna opskrba HNY ~ 24.183,2 HNY. Postoji stopa izdavanja koja ulazi u zajednički bazen (~ 60% godišnje), a koji usmjeravaju vlasnici Honey tokena i očekuje se da će se s vremenom smanjivati.

Ukupnu ponudu i trenutnu cijenu možete provjeriti na https://1hive.org/

Kako se distribuira?

Model izdavanja i distribucije Honey-a je jednostavan, svaki novi Honey blok izdaje se i akumulira u zajednički bazen, a odatle se distribuira prema prijedlozima i posebnim postupkom zalaganja tokena (staking) koji se naziva conviction voting.

Svatko može predati prijedlog tražeći da se dio zajedničkog bazena dodijeli određenom korisniku. Nositelji Honey tokena mogu zalagati tokene u prijedloge kako bi signalizirali svoju potporu. Nadzornoj ploči izdavanja i distribucije Honey tokena možete pristupiti na https://1hive.org/.

Kako mogu zatražiti svoj prvi HNY iz faucet-a?

Morate biti potvrđeni kod BrightID-a i biti sponzorirani.

Ovaj članak možete pročitati radi boljeg razumijevanja kako to učiniti.

Nakon što ste potvrđeni i sponzorirani, možete se registrirati na razdoblja i zatražiti malo Honey tokena. Registracijom na određeno vrijeme bit će vam omogućeno da polažete pravo na Honey u sljedećem razdoblju.

Svako razdoblje traje 2 dana i za svako razdoblje morat ćete se registrirati na faucet. Ako polažete pravo na razdoblje, automatski ćete se registrirati za sljedeće razdoblje. Ako ne podnesete zahtjev u određenom razdoblju, izgubit ćete nepotraženi iznos.

Postavili smo bota na kanalu #honey koji vas podsjeća da polažete pravo na svoj HNY.

Kako mogu svoju likvidnost prebaciti na xDai lanac?

Za pretvorbu Dai iz mainneta u xDai na xDai lancu ili obrnuto koristite xDai / Dai most: https://dai-bridge.poa.network/

Alternativno koristite ovaj vodič: https://docs.tokenbridge.net/xdai- bridge / using-the-xdai-bridge / how-to-use-xdai-bridge-without-ui

Za sve ostale ERC20 tokene (ali ne i Dai!) upotrijebite OmniBridge: https://xdai-omnibridge.web.app/

Gdje mogu osigurati likvidnost za Honey i zaraditi naknade?

Možete otići na https://honeyswap.org/#/add/0x71850b7e9ee3f13ab46d67167341e4bdc905eef9/0xe91d153e0b41518a2ce8dd3d7944fa863463a97d koji je trenutno najlikvidniji par.

Relevantne APY-ove za sve Hiney (HNY) parove možete provjeriti na https://info.honeyswap.org/token/0x71850b7e9ee3f13ab46d67167341e4bdc905eef9

Kada započinje rudarstvo likvidnosti?

Uputstvo o rudarenju likvidnosti pročitajte ovdje.

Added to the wiki, thanks for sharing

1 Like