(Romanian) 1Hive FAQ

Ce este lanțul (chain-ul) xDai?
xDai este numele blockchain-ului și de asemenea al criptomonedei stabile folosite pe acel Blockchain.
O criptomonedă stabilă sau “stablecoin” reprezintă o monedă cu preț sau valoare fixă. În cazul nostru, 1 xDai este întotdeauna egal cu 1 USD .
Blockchain-ul xDai este un lanț lateral ce aparține blockchain-ului Ethereum. Are aceleași proprietăți ca Ethereum, dar folosește o metodă diferită pentru a se asigura că tranzacțiile sunt valide și consistente pe de-a lungul rețelei.
În prezent, organizații cunoscute (numite și validatori) transmit și verifică blocuri odată la 5 secunde.
Asta înseamnă că tranzacțiile pot fi finalizate rapid iar taxele pot fi reduse la minim. În viitorul apropiat, xDai va trece la staking public, ceea ce înseamnă ca membrii comunității pot servi de asemenea drept noduri.
Mai multe informații: https://www.xdaichain.com/ ( Conținutul este în Engleză )

Cum adaug xDai în walletul Metamask?
Urmează acest tutorial : https://www.xdaichain.com/for-users/wallets/metamask

Ce este 1Hive și moneda Honey?
1hive este o comunitate deschisă, nu trebuie să ceri permisiune pentru a te alătura sau pentru a deveni membru. Dacă observi ceva ce poate fi îmbunătățit, poți face o propunere pentru a strânge Honey-ul necesar implementării sugestiilor tale.
Poți de asemenea câștiga Honey participând în comunitatea de pe github, discord, si discourse (vezi secțiunea Polen), înregistrându-te și revendicând Honey prin faucet-ul BrightID, sau prin a furniza lichiditate pe Honeyswap și apoi depozitând monezile LP în Honeycomb.
Deși încurajăm lumea să preia inițiativa individual, ne place de asemenea să lucrăm în echipă. “Roiuri” auto-organizate s-au format în jurul anumitor proiecte (de exemplu honeyswap, celeste, gardens), sau zone de lucru (de exemplu design, comunicare, proiectare). Dacă ești nou pe 1Hive și vrei să contribui cumva, un mod bun ar fi să găsești un “roi” care te interesează și să întrebi acolo cum ai putea fi de ajutor.

Cum cumpăr Honey ( HNY) ?
Urmează ghidul : https://medium.com/@whitecolidon/honey-token-how-to-buy-it-c48802e2e881

Care este rezerva totală de Honey și cum pot să o verific?
Momentan, rezerva totală de HNY este ~24,183.2 HNY. Exista o rată de emitere care se duce in Rezerva comună (~60% pe an), aceasta fiind decisă de deținătorii de Honey și se așteaptă ca aceasta să scadă cu timpul.

Poți verifica rezerva totală și prețul actual al HNY pe https://1hive.org/

Cum este distribuit HNY?
Modelul de emitere și distribuire al HNY este simplu, cu fiecare bloc noi monezi Honey sunt emise care apoi sunt acumulate în Rezerva comună, iar de acolo sunt distribuite folosind un proces numit “conviction voting” ( deținătorii de HNY vor vota cum se distribuie HNY-ul din rezerva comună).

Oricine poate face o propunere solicitând ca o porțiune din Rezerva comună să fie alocată unui beneficiar specific. Deținătorii de HNY își pot aloca monezile unei propuneri pentru a își arata suportul pentru ea. Poți intra pe https://1hive.org/ pentru informații în timp real despre emiterea și distribuirea Honey.

Cum pot revendica primii mei HNY din Faucet?
În primul rând trebuie să fi verificat și sponsorizat de BrightID.

Poți citi articolul pentru a afla cum să faci asta.

După ce ești verificat și sponsorizat, te poți înregistra în fiecare perioadă pentru a revendica HNY. Înregistrându-te într-o perioada iți va permite să revendici HNY în perioada imediat următoare.

Fiecare perioadă durează 2 zile și trebuie să te înregistrezi pentru faucet în fiecare perioadă. Revendicând HNY într-o perioadă, vei fi înregistrat automat pentru perioada următoare. Dacă nu revendici HNY-ul într-o perioada, suma din perioada respectivă va fi pierdută.

Am creat un bot în canalul #honey de pe discord care iți amintește să revendici HNY-ul.

Cum pot să îmi transfer lichiditatea pe chain-ul xDai?
Pentru a converti Dai de pe mainnet în xDai pe chain-ul xDai, folosește podul/bridge-ul xDai/Dai : https://dai-bridge.poa.network/
Poți de asemenea folosi ghidul următor: https://docs.tokenbridge.net/xdai-bridge/using-the-xdai-bridge/how-to-use-xdai-bridge-without-ui
Pentru toate celelalte monezi ERC20, folosește Omnibridge-ul : https://xdai-omnibridge.web.app/

Unde pot furniza lichiditate pentru HNY și câștiga comisioane?
Aici: https://honeyswap.org/#/add/0x71850b7e9ee3f13ab46d67167341e4bdc905eef9/0xe91d153e0b41518a2ce8dd3d7944fa863463a97d perechea HNY-XDAI.
Aici poți verifica APY-ul tuturor perechilor cu HNY : https://info.honeyswap.org/token/0x71850b7e9ee3f13ab46d67167341e4bdc905eef9

Când începe mineritul de lichiditate?
Încă nu avem o dată concretă, dar se așteaptă să se înceapă în următoarele săptămâni.

6 Likes

salut! tare ca l-ai facut si in romana.
am o mare nelamurire, de fapt mai multe:

  1. cum sunt calculati tokeni LP? adica ce reprezinta numarul acela? am creat lichiditate pentru HNY-STAKE si am primit un numar de tokeni. singurul lucru pe care l-am identificat este o valoare a lor per unitate (280$ sau 240$). cum se ajunge la valoarea aceea? de fapt ma intereseaza cum se ajunge ca sa imi dau seama cum fluctueaza
  2. inca nu imi este foarte clar daca atunci cand faci farming cu tokenul de lichiditate mai primesti si FEE-ul din POOL. am inteles ca nu ai cum sa urmaresti asta, decat cand retragi lichiditatea, dar ar fi interesant sa stiu sigur daca se acumuleaza si fee-ul.
    In rest, numai de bine. Imi place mult comunitatea, ecosistemul e super user friendly si faptul ca nu mai platesti atata FEE e UAU:)
    Multumesc anticipat
1 Like

Added a Romanian page to the wiki with your translated 1Hive FAQ

2 Likes

Salut! Mă bucur sa văd ca sunt și conaționali în comunitatea asta !
1.Valoarea unui token LP este calculata după următoarea formulă: Lichiditate totala/nr. total de tokeni LP
De fiecare dată când cineva adaugă lichiditate, noi tokeni LP sunt emiși în proporție cu valoarea totala a poolului. Fee-urile sunt de asemenea adaugate in pool.
Valoarea unui token LP este influențată de prețul tokenurilor din perechea respectiva.
2. Răspunsul este da, o sa primești atât și Fee-ul cât și HNY-ul din Farm.
Comunitatea este super, te aștept și pe discord dacă vrei !

1 Like

Salutare ! Imi pare bine ca cineva s-a apucat sa traduca FAQ in Limba Romana ! Kudos @therealmo.

Eu am trait in Romania cativa ani de acea inteleg bine limba, foarte frumos tradus.

2 Likes

Salut!
Te-am văzut pe forum și pe discord dar nu știam că vorbești și română :slight_smile:
Mersi pentru încurajare !

1 Like

Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
Din pacate mai intampin o problema: cand am dat prima oara approve in metamask sa trimita tokeni LP in farming, am selectat limita exact cati tokeni aveam atunci. Acum incerc sa pun alti tokeni in farming (sau farm, cum o fi denumirea corecta) si nu ma mai lasa. Probabil metamask a ramas cu setarea initiala de limita pentru cati tokeni aveam atunci. Intrebarea este: cum resetez acea limita din metamask? am cautat in help-ul de la metamask dar nu am gasit. am deconectat si reconectat wallet-ul si tot asa imi da. eroarea este: ALERT: Transaction Error. Exception thrown in contract code.
Si inca ceva:( am trimis din greseala 1 HNY-STAKE UNI-V2 LP Token catre contractul perechii de lichiditate direct prin metamask. send si am copiat adresa perechii. nu ma intreba de ce:) mai am cum sa recuperez acel token?
multumesc mult pentru ajutor:)

am vazut propunerea ta pentru munca de PR si vide-uri si sunt maxim de acord cu ea. si eu consider ca trebuie sa isi faca un marketing mult mai bun aceasta comunitate. nu inteleg totusi de ce nu este listat HNY pe coingeko sau coinmarketcap.
Oricum felicitari!

Deci tokenii noi pe care vrei sa ii pui acum in farming, iti apar in wallet? Ai vreo tranzactie in metamask care inca nu este confirmata? (arata pending)

Am citit acum cateva zile ca cineva a reusit sa recupereze tokenurile trimise catre contractul perechii de lichiditate pe Uniswap cu un smart contract care se foloseste de functia burn.
Uite aici sursa in engleza https://medium.com/@danrobinson/ethereum-is-a-dark-forest-ecc5f0505dff
Problema e ca oricine cu cunostiintele neceseare poate sa faca contractul si apoi sa pastreze toate tokenurile recuperate…

Coingecko au spus ca o sa adauge Honeyswap-ul curand.

1.da, tokenii sunt in wallet. cand dau pe pagina de farming pe butonul plus sa adaug tokenii si apas confirm, imi da pop-up de metamask, jos in pop up apare eroarea aia (ALERT: Transaction Error. Exception thrown in contract code), iar in blockscout apare Contract Call
Error: Reverted, nu ramane in pending
2. foarte complicat pentru cunostintele mele, dar se pare ca ar fi o vulnerabilitate. daca te pricepi sa le explici baietilor de situatie, poate reusesc sa faca ceva sa se apere de eventuale atacuri. si poate imi dau si mie tokenul inapoi:)))))))
3. tare, abia astept. sa vezi trafic dupa listare:)))

Pare a fi un bug, daca vrei poți lăsa un TX Id si o să-l raportez mai departe.

Le-am explicat despre ce este vorba pe canalul #dev , revin cu edit după ce primesc răspuns.

Honeyswap este deja pe Coingecko! Prețurile și volumul nu sunt însă 100% corecte, încă se mai lucrează la implementare.

Multumesc mult de tot pt ajutor!
0x30e50b6436b51a060f100671a3ce60b4ef0df1f6bcfaa6e4346cf3eddc622532
asta e una dintre tranzactii. adica sunt mai multe identice

Deci, dacă urmezi pașii de aici: How to import your pool that doesn't showing up in the liquidity Metamask-ul o să îți recunoască tokenii LP și o să poți să le faci stake.
O să traduc astăzi ghidul respectiv în română și o să las și aici un link. Poți sa întrebi aici dacă nu înțelegi ceva din el.